مخازن قابل دفن چیست و کدام مخازن را می‌توان دفن کرد؟

کاربردهای مخازن دفنی

مخازن قابل دفن یا مخازن زیر زمینی مخازنی هستند که برای ذخیره آب برای مصارف مختلف استفاده می‌شوند. این مخازن به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توان به راحتی آن‌ها را داخل زمین دفن کرد. پس از دفن کردن و نگه داری این مخازن در زیر زمین، نگرانی بابت ورود هر گونه آلودگی و میکروب به درون آب وجود نخواهد داشت. استفاده از مخازن قابل دفن در بسیاری از مناطق و برای بسیاری از مصارف رایج است. در همین راستا در ادامه این مطلب درباره این که مخازن قابل دفن چیست و کدام مخازن را می‌توان دفن کرد توضیحات بیشتری ارائه شده است.

مخازن قابل دفن چیست؟

به زبان ساده و به صورت مختصر، مخازن قابل دفن مخازنی هستند که برای ذخیره مایعات یا سیالاتی مانند آب در زیر زمین استفاده می‌شوند. جنس بدنه مخازن قابل دفن با توجه به کاربرد آن‌ها متفاوت بود و شکل و اندازه و ظرفیت مختلفی هم دارند. این مخازن به دلیل محل قرارگیری و این که برای مدت طولانی باید این سیالات را در خود نگه دارند، باید حتما استانداردهای لازم را داشته و آن‌ها را رعایت کنند.

بدنه این مخازن باید حتما مقاوم بوده، در برابر اشعه‌های ماوراء بنفش مقاومت داشته باشند، از مواد آنتی باکتریال در ساخت آن استفاده شده باشد، قطعات آن در صورت آسیب دیدگی امکان تعویض داشته باشد و دیگر این که لایه‌های بدنه آن در برابر نفوذ هرگونه مواد خارجی یا نشت مواد داخلی مقاوم باشد.

کاربردهای مخازن دفنی

در کل باید گفت که از مخازن دفنی برای ذخیره آب، سوخت، روغن و سایر سیالات در زیر زمین استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین کاربردهای مخازن قابل دفن، ذخیره آب آشامیدنی در زیر زمین است. در بخش‌ها و مناطقی که با مشکل کم آبی مواجه هستند، این مخازن می‌توانند آب باران یا آب‌های زیر زمینی را هم جمع آوری و نگه داری کنند. استفاده از مخازن دفنی می‌تواند به مشکل کم آبی کمک بسیاری کند.

علاوه بر مصارف آب شهری، از مخازن دفنی و زیر زمینی برای مصارف کشاورزی هم استفاده می‌شود. در کنار ذخیره آب آشامیدنی و آب لازم برای کشاورزی و دامپروری، در مخازن دفنی مواد شیمیایی خطرناک، سوخت‌ها و سایر سیالات هم ذخیره می‌شوند. در صورتی که در ساخت این مخازن استانداردهای لازم رعایت شده باشد، مشکلی برای هر گونه ماده‌ای که در این مخازن ذخیره شده باشد به وجود نخواهد آمد.

انواع مخازن دفنی

مخازن دفنی انواع مختلفی داشته که با توجه به کاربردهای آن، جنس متفاوتی هم دارند. این مخازن شامل انواع پلی اتیلن، مخازن استیل و مخازن فایبرگلاس می‌شوند. هر کدام از این مخازن خواص و ویژگی‌های مخصوص به خود را داشته و میزان مقاومت آن‌ها با دیگری متفاوت است. به همین دلیل آشنایی با تمامی انواع مخازن قابل دفن، پیش از خرید آن‌ها ضروری است. در ادامه درباره هر کدام از این مخازن دفنی توضیحات بیشتری ارائه شده است.

مخازن پلی اتیلن

از مخازن پلی اتیلن که پر کاربردترین مخازن دفنی حال حاضر هستند، بیشتر برای ذخیره‌سازی آب استفاده می‌شود. پلی اتیلن‌ها پلیمرهایی غیرفعال بوده و به همین دلیل هم طعم و مزه آب ذخیره شده را تغییر نمی‌دهند. همچنین به دلیل استفاده از مواد آنتی باکتریال در ساخت آن‌ها، امکان رشد کپک یا باکتری در مخازن بسیار کم بوده و آب ذخیره شده با مشکلات سلامتی محور مواجه نخواهد شد.

مخازن استیل

از مخازن قابل دفن استیل هم برای ذخیره آب، کودهای مایع یا اسید سولفوریک استفاده می‌شود. امکان رشد باکتری و کپک در این مخازن از مخازن پلی اتیلن بسیار بیشتر بوده و به همین دلیل هم چندین سال است که از آن دیگر برای ذخیره آب استفاده نشده و بیشتر برای ذخیره کود مایع و سایر مواد شیمیایی استفاده می‌شود.

مخازن فایبرگلاس

مخازن فایبرگلاس، همان طور که از نام آن‌ها پیداست، از جنس فایبرگلاس ساخته شده و استحکام بسیار بالایی دارند. اما بیشترین کاربرد این مخازن در سطح زمین بوده و در زیر زمین، مقاومت بالایی ندارند. به همین دلیل هم برای استفاده در شرایط نامساعد و دفن برای مدت بسیار طولانی پیشنهاد نمی‌شوند.

مخازن قابل دفن فایبرگلاس

مزایای استفاده از مخازن قابل دفن

استفاده از مخازن قابل دفن، به خصوص مخازن قابل دفن پلی اتیلن می‌تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. اولین و مهم‌ترین مزیت استفاده از یک مخزن دفنی، مدیریت فضای اشغال شده در روی سطح زمین است. ذخیره آب باران و جمع کردن آب‌های زیرزمینی برای استفاده در کشاورزی و دامپروری می‌تواند به مشکلات کمبود آب کمک بسیار زیادی کند. اما به دلیل فضای زیادی که این روش ذخیره آب اشغال می‌کند، در بسیاری از مناطق نمی‌توان از این روش کمک گرفت.

دفن کردن مخازن می‌تواند این مشکل را برطرف کرده و به محیط زیست هم کمک بسیاری کند. همچنین ذخیره آب یا سایر مواد در این مخازن، آن‌ها را از نفوذ آلودگی، اشعه‌های ماوراءبنفش و سایر مواد خارجی مضر حفظ می‌کند.

خرید مخازن قابل دفن

برای خرید مخازن قابل دفن، باید ابتدا با توجه به هدف خود از خرید این مخازن، بهترین نوع آن را انتخاب کنید. برای ذخیره آب و سایر مایعاتی که نباید به هیچ عنوان طعم و مزه خود را از دست بدهند و از نفوذ هرگونه باکتری در امان بمانند، خرید مخازن پلی اتیلن دفنی پیشنهاد می‌شود. قیمت این مخازن در تولیدی‌ها و مراکز توزیع مختلف با یک دیگر متفاوت است. اما توصیه می‌شود که از رعایت استانداردهای لازم در پروسه ساخت این مخازن اطمینان پیدا کرده و مخازن با کیفیت و مطمئن خریداری کنید تا در آینده دچار مشکلات و زیان‌های مالی بیشتر نشوید.

سخن پایانی

مخازن قابل دفن، مخازنی هستند که عمدتا در انواع استیلی، پلی اتیلن و فایبرگلاس وارد بازار شده و از آن‌ها برای ذخیره آب یا سایر سیالات استفاده می‌شود. این مخازن مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار یا عوامل خارجی داشته و برخی از آن‌ها به دلیل داشتن مواد آنتی باکتریال در مواد اولیه خود، برای ذخیره آب شرب گزینه مناسبی هستند. برای انتخاب بهترین مخزن دفنی، باید حتما با انواع آن آشنایی داشته باشید و همچنین به هدف خود از خرید این مخازن هم دقت کنید. در این مقاله به طور کلی به این که مخازن قابل دفن چیست و چه کاربردی دارد پرداخته شد تا افراد بتوانند با دید بازتری مخازن مورد نیاز خود را تهیه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *